Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

14.06.2013 6362

TANIMI:

   Okulumuzda eğitim verilen Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı ülkemizde yoğun olarak ihtiyaç duyulan ve otomasyona geçmesi mümkün olmayan emek yoğun olarak hizmet veren turizm sektörünün ihtiyacı olan ara eleman ve orta kademe yönetici yetiştire bir alandır.

 

AMACI:

   Amacımız; ihtiyaç duyulan ara eleman ve orta kademe yöneticileri en etkin bir şekilde ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı olarak mesleki yeterliliğini tamamlamış birey olarak yetiştirilmektedir.

 

KONAKLAMA ve SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI DAL PROGRAMLARI

 

   1. Ön Büro Elemanlığı:


   2.Kat Elemanlığı:

    

   3.Operasyon Elemanı:

      

   4.Rezervasyon Elemanı:

    

İSTİHDAM ALANLARI:

 

   Konaklama ve Seyahat Alanının Ön Büro ve Kat Hizmetleri dallarını bitiren öğrencilerimiz her türlü konaklama tesisinde ön büro elemanı ve kat hizmetleri elemanı olarak hizmet verebilecek yeterlilikte olup bu işletmelerde rahatlıkla istihdam edilmektedir.

   Rezervasyon ve Operasyon dallarından mezun olan öğrencilerimiz TURSAB' a bağlı seyahat acentelerinde ara eleman ve orta düzey yönetici olarak istihdam edilmektedir.   

 

EĞİTİM ve KARIYER İMKANLARI:  

 

   Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanı mezunu öğrencilerinin eğitimlerine Ön Büro ve Kat Hizmetleri dalları mezunları Turizm İşletmeciliği Operasyon ve Rezervasyon dalı mezunları ise Turizm Rehberliği,Turizm İşletmeciliği ve otobüs kaptanlığı gibi bölümlerde yüksek öğrenimine devam edebilmektedir.

   Mezunlarımız çalışma hayatındaki performanslarına göre Resepsiyon Şefi,Rezervasyon Şefi,Ön Büro Şefi,Ön Büro Müdürü,olarak yapabilmektedirler.Kat Hizmetleri mezunlarımız ise Çamaşırhane Şefi,Kat Şefi ve Housekeeper  olarak görev alabilirler.