Neden Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ?

Neden Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ?

Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hakkında Bilgiler

 

17.06.2020 1026

 

SEVGİLİ ADAY ÖĞRENCİMİZ

SELİMPAŞA BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNKİK ANADOLU LİSESİ'NE HOŞGELDİNİZ


           Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak biz; yetenekleri ve becerileri doğrultusunda, mevcut teknolojik bilgilerle donanmış, kendini yenileyebilen, düşünceleri doğrultusunda mesleğiyle ilgili projeler üretebilen, tasarımcı ve girişimci, kendisiyle ve çevresiyle barışık, evrensel değerlere sahip, Türkiye´nin eşsiz mirasına ve dünyaya açılan penceresi olan vatanına sahip çıkacak bireyleri yetiştirmek için varız.

           Aşağıda sizin için Mesleki Tanıtım, Rehberlik ve Yönlendirme çalışmaları kapsamında okulumuzun özelliklerinden bahsedeceğiz;

 

1. Okulumuz, Milli eğitim bakanlığı ile İMKB (İstanbul Menkul Kıymetler Borsası) arasında imzalanan protokol kapsamında tamamlanmış olup 28.08.2007 tarihinde açılmıştır. Okul müdürü, müdür yardımcıları, meslek ve kültür dersleri öğretmenleriyle eğitim ve öğretim hizmetine 25 kişilik bir ekiple devam etmektedir.

Eğitim-Öğretimimizi sürdürdüğümüz okulumuz, 13 dönüm alan içinde birbirlerine bağlantılı olarak tasarlanmış toplam 4 bloktan oluşmakta olup, bunun bir bloğu 3 yıldızlı otel standartlarında uygulama oteli olarak hizmet vermektedir.

Okulumuzda,  öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olan son teknoloji ile donatılmış, iki adet Mutfak Atölyesi, Servis Atölyesi,  Ön büro Atölyesi,  Kat Hizmetleri Atölyesi ve Seyahat Hizmetleri Atölyesi bulunmaktadır. Bunun yanında yabancı dil laboratuvarı, edebiyat dersliği, bilgisayar laboratuvarı,  fen laboratuvarı, edebiyat dersliği, kütüphane, toplantı salonu,  spor odası, spor sahaları ve çeşitli aktivite odaları ile zengin bir fiziki yapıya sahiptir.

Uygulama otelimiz ise, 4'ü süit oda olmak üzere toplam 30 odadan ibarettir. Uygulama otelinin içerisinde Restoran, Mutfak, Ruf bar, Çamaşırhane, Konferans salonu, Kahvaltı salonu, bayan kuaför ve erkek kuaför alanları bulunmaktadır. Tüm odalarımızda havalandırma sistemi, TV, mini bar ve internet bulunmaktadır.  Bu Uygulama Otelinde yapılacak hizmet üretimini, okulumuz öğrencileri yapmaktadırlar.

 

2. Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, arasında yapılan protokol kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü" 23/09/2013 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Okulumuz bu kapsamda Özel Program Uygulayan Protokol Okuludur. Bu kapsamda kristal Grup Bünyesinde Dolce Vita Amara oteli ile protokol imzalanmıştır.

 

3.Okulumuzun Program Türleri: 

• Merkezi Sınavla (LGS)-Anadolu Meslek Programı(AMP)-Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

                                                                                                 - Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı

 

4. Okulumuzda bulunan Alanlarımız için detaylı bilgiye Web sitemizde Okulumuz-Alanlarımız modülünden ulaşabilirsiniz.

 

5. Okulumuzdaki Alanlara ait dallar ve özellikleri için detaylı bilgiye Web sitemizde Okulumuz- Alanlarımız modülünden ulaşabilirsiniz.

 

6. Okulumuz Eğitim Öğretim Şekli ''Tam Gün Tam Yıl'' kapsamında olup Normal Eğitim uygulanmaktadır.  

 

7. Okulumuz Öğrenci Türü olarak ''Karma Eğitim-(Kız ve Erkek)''uygulanmaktadır.  

 

8. Okulumuzda pansiyon bulunmamaktadır.

 

9.Ulaşım imkanları için TIKLAYINIZ.  

 

10.Tanıtım ,rehberlik veya yönlendirme için iletişim numaramız 02127237600

 

11. Öğrencilerimizin Staj yaptığı Kurumlardan Bazıları Şöyledir ; Beltur A.ş., Hilton (Sütlüce) otel, Fourseasons Otel, Tüyap Palas Otel, Radisson Blu Otel, Eser Otel, Büyükçekmece Subay Evi, Florya Atatürk Köşkü, Dolmabahçe Sarayı, Marine Princes Otel, BTA, Sancak Catering, Silivri Öğretmenvi

 

12. Alan bazlı okutulacak dersleri ve saatleri gösteren haftalık ders çizelgeleri için TIKLAYINIZ.  

 

13. Okulumuzda Yürütülen Proje ve Protokoller için TIKLAYINIZ.

 

14. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma imkanları için Yiyecek ve İçecek hizmetleri 

                                                                                              Konaklama ve Seyahat hizmetleri 

 

15.Öğrencilerimizin mezuniyet sonrası tercih edebilecekleri Yükseköğretim Programları için TIKLAYINIZ.


16. Ulusal /Uluslar arası yarışmalarda elde ettiğimiz başarılarımız için TIKLAYINIZ.  

 

17. Yükseköğretime yerleştirme oranlarımız için TIKLAYINIZ.